Over Kikiola

Welkom op onze website!

Wij zijn Rob en Jolande en we zijn sinds 2004 helemaal verknocht geraakt aan het maine coon ras. We hebben een kleine cattery in Nieuwegein, vlakbij de stad Utrecht.
Met heel veel liefde en zorg groeien de kittens bij ons op.

De kleintjes worden groot gebracht in huiselijke kring met al onze andere coons.
Gezondheid en karakter staan bij ons op de eerste plaats, maar natuurlijk vinden wij het ook belangrijk dat onze coontjes aan de rasstandaard voldoen. Wij vinden persoonlijk de combinatie van het oude en nieuwe type maine coon het mooist. Wat wij dan ook proberen is om coontjes te fokken met het lange haar en de stevige bouw van het oude type, gecombineerd met de wat grotere oren en de langere lichaamslengte van het nieuwe type.

Onze poezels hebben de beschikking over het hele huis en de volledig afgeschermde tuin. Als er kittens geboren worden verblijven deze de eerste 5 a 6 weken samen met mams in een heerlijk verwarmde kittenkamer voorzien van allerlei speelgoed. Na deze periode hebben de ukken voldoende weerstand opgebouwd en smullen ze van het vaste voer (brokjes en vlees). Mams is inmiddels gewend aan haar gezin en de volksverhuizing naar de woonkamer kan beginnen! De kittens krijgen vanaf circa 4 weken Royal Canin babycatbrokjes en vers vlees van Carnibest of Tinlo. Een aantal weken later krijgen de ukkies naast de babycatbrokjes en het verse vlees, ook brokjes van Royal Canin, speciaal gemaakt voor maine coon kittens. En tja…. op een gegeven moment ontdekken ze ook de volwassen brokjes en deze zijn natuurlijk veeeeeeel lekkerder. We hebben standaard door het hele huis de Royal Canin Maine Coon (kitten)brokken en de gewone RC kittenbrokken staan. Als extra verwennerij krijgen de poezels tussendoor wel eens vers vlees, gekookte vis of kip…. maar geloof het of niet, de brokjes blijven favoriet!

Omdat bij ons gezondheid voorop staat, worden de mama’s en papa’s van de kittens van te voren getest op in ieder geval FIV/FELV, PKD (dna en echo), HCM (dna en echo), Patella Luxatie, PRA (dna), PKdef (dna) en SMA (dna). Tevens beschikken wij over de testresultaten van de ouders- en soms ook voorouders van onze poezels.

Wij zijn lid van de Rasclub Maine Coon en van de verenigingen NLKV en Mundikat. Meer informatie over onze werkwijze kunt u vinden onder de procedure rubriek op de website. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Wij wensen u heel veel kijkplezier op onze website en wij hopen dat u net zo verliefd wordt op dit ras als dat wij dat zijn!

Rob en Jolande